onsdag 15. juni 2011

Fedons Franske Sjokoladekake med god samvittighet?!


Bilde: Kathrine Sjong



  • 2 plater a 125 g 70% kokesjokolade
  • 150 g smør
  • 5 store egg
  • 125 g sukrin
  • 2 ts vaniljepulver

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir.

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.

Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av sukrinen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av sukrinen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.
Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur

Springform 24 cm i diameter
Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.

Sjokoladeglasur:
  • 1 dl kremfløte 
  • 1 plate a 125 g 70% kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.
 



Smakte denne kaken da jeg var i bursdag på lørdag. Den var himla god! Dere MÅ bare smake.. mmm...


Ha en fin onsdag kveld..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar