fredag 5. mars 2010

Moelleux au chocolat


Kake:

110 g mørk sjokolade
50 g smør
40 g rismel (evt potetmel)
40 g mandelmel (malte skåldede mandler)
90 g sukker
2 egg

Fyll:

4 ss fløte
100 g sjokolade
finrevet skall av 1/2 appelsin

Start med fyllet. Varm opp fløte, rør inn sjokoladen, riv i appelsin og avkjøl massen.
Når den er kald, ruller du små kuler og sett kaldt igjen.

Varm smør, smelt sjokoladen, rør inn eggeplommene og bland i mandelmel og rismel. Pisk eggehvitene stive med sukker. Vend dette forsiktig inn til slutt. Legg på en skje med kakemasse i godt smurte former. Legg så i en kule av fyllet. Avslutt alle med kakemasse på toppen slik at fyllet ligger forseglet. Avkjøl kaka før steking. Stekes i 10 minutter på 180 grader. La stå et par minutter før den taes forsiktig ut av formen. Serveres varm med hyggelig selskap..
Nyyyyt <3




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar