søndag 31. januar 2010

Søskenkjærlighet

Mange herlige minner fra barndommen dukker opp når man blar seg gjennom gamle bilder. Det er så utrolig koselig! Her er jeg og min bror klar for karneval. Fine kostymer og med et bredt smil om munnen på oss begge to. Vi gledet oss nok veldig:)

I helgen har jeg hatt besøk av brødrene mine. <3 Vi har kost oss med god mat og vært på shopping. 
Jeg har en plan om å bygge sittebenk på kjøkkenet, og hadde planlagt å dra rundt og se etter materiale til benken min.... MEN med småbarn i hælene, er ikke det en enkel sak. Så byturen ble lekebutikken og cafèkos.:))) Da får det bli byggmakker på meg en annen dag.. Gleder meg...:)

Ønsker dere en fortsatt fin helg!!!

meg & bror

lørdag 30. januar 2010

Japanese Girl


Denne jenta her liker jeg veldig godt!! Jeg falt for bildet da jeg så det for føste gang for noen år tilbake. Det vil jeg ha i stor utgave en eller annen gang. 
Mark Dickson, Japanese Girl

Nå er det endelig helg igjen. Det blir så godt!! Har fått besøk av mine brødre, så vi skal kose oss masse:) Og nå er det jo så deilig vær ute. Masse snø og ikke minst ei stor og rund sol på himmelen. Kanskje det blir en akedag iløpet av helgen:)

Håper dere alle får en fantastisk fin helg!!mandag 25. januar 2010

Plant et tre...

Denne morsomme og spesielle veska her
fikk jeg i julegave i år. Den er fra Ecoist.
For hver veske som blir kjøpt blir et tre plantet.
Det er ei refilveske av f.eks godterpapir og hver veske er unik. 
Jeg lurer på hvordan de har fått til å lage den. Hadde vært gøy å vite:)

Ta en titt på:


Kanskje du også planter et tre...;))

Ha en suuuper mandag, folkens!
Klem

Go´jenta mi
Jeg ønsket et bilde av jenta mi som jeg kunne ha hengende i stua. Jeg ville ha noe som var litt utenom det vanlige. Så jeg fikk tatt noen bilder av Aurora og de ble riktig så fine. Det var vanskelig å velge hvilket bilde jeg ville ha, siden alle var helt nydelige. Men jeg endte nå opp med dette bildet. 
Jeg bestemte meg for å få bildet på ei tynn stålplate. Bildet er ganske stort. 120 cm x 100 cm. Jeg er veldig fornøyd!! Til og med små barn legger merke til bildet. Det er så gøy!!
Er hun ikke bare helt fantastisk nydelig....

søndag 24. januar 2010

LÅVEN
På Norges største øy, Hinnøya, bor mine besteforeldre Kåre & Valborg. De bygde seg et hus på 50-tallet med en fjøs ved siden av. I fjøset var det kyr, sauer, høner og alt som måtte til i "gamle" dager. Mormor sto på med 5 barn, fjøset og husarbeid alene, mens morfar var på jobb på Svalbard og jobbet hardt. Nå idag koser de seg hjemme som pensjonister og lever godt. Men fjøset står nå som bare et lagerbygg og er fylt med masse "skit". Drømmen min er å tømme den og bygge den om til et feriehus som vi kan bo i når vi reiser nordover på besøk til venner og familie. Og da jeg så disse bildene fra Hellvik Hus ble jeg SÅÅÅ inspirert. Det er AKKURAT slik jeg ønsker at fasaden på feriehuset mitt skal se ut... Jeg får bare fortsette og drømme og håpe på at drømmene mine blir sanne en dag;))HEKTA PÅ HEKLING
TØFFEL: Det hekles frem og tilbake fra tåen mot hælen, tøffelen syes sammen midt oppå foten. Hekle 5 lm inkl 1 lm til å snu med på nål 6 med lime (la trådenden være ca 30 cm lang, denne brukes til å sy sammen tøffelen etterpå).
1.RAD: Hekle 2 fm i hver av de 4 siste lm = 8 fm – LES HEKLEINFO!
2.RAD: Hekle 2 fm i hver fm = 16 fm.
3.RAD: * 1 fm i første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* raden ut = 24 fm.
I minste str er økningen nå ferdig.
STR 38/40: 4.RAD: Hekle fm samtidig som det økes 3 fm jevnt fordelt = 27 fm.
STR 41/43: 4.RAD: * 1 fm i hver av de 3 første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 30 fm.
ALLE STR: Hekle videre med 1 fm i hver fm til arb måler 8-9-10 cm.
Nå felles det 1 m på slutten av hver rad i hver side – LES FELLETIPS, gjenta fellingen totalt 2-3-3 ganger i hver side = 20-21-24 fm. Hekle 1 fm i hver fm til arb måler 15-18-20 cm. Nå økes det 1 fm på slutten av hver rad i hver side – LES ØKETIPS, gjenta økningen totalt 2 ganger i hver side = 24-25-28 fm. Når tøffelen måler totalt 22-24-27 cm legges den dobbelt og hekles sammen midt bak med en rad kjm gjennom begge lag. Klipp og fest tråden. Snurp sammen tøffelen i tuppen og sy sammen midt oppå foten - sy kant i kant frem til der fellingene starter.
Hekle 1 rad fm med saphir mix rundt hele åpningen på tøflen.

HEMPE: Hekle en hempe på tøflen med saphir mix slik: Hekle 1 fm øverst, midt på den ene siden, deretter hekles det en lm-snor på ca 18 cm, fest snoren med 1 kjm i den første fm som ble heklet.
Sy i 1 knapp på motsatt side og knepp hempen om denne.Ønsk meg lykke til da:)


Ha en fin kveld alle sammen!